Mel ecològica d’Ariant

18 

Pes Net 450 g

Exhaurida

Reservar
Actualment aquesta mel està exhaurida, no obstant això pots deixar-me el teu mail clicant el botó 'Reservar'. T'avisaré quan tengui la nova collita.

Característiques sensorials

Aspecte visual

Color ambre clar, màxim 45 mm Pfund.

Aroma

Floral tènue i poc persistent.

Gust

Molt dolç amb notes picants.

Tacte

Tendència a la cristal·lització ràpida en cristalls de tamany fi.

Espectre pol·línic

26,5% de viborera (Echium spp.) com a planta mel·lífera majoritària, 5% de trèvol (Trifolium/ Lotus sp,), 2,5% d’espígol (Lavandula spp.) i un 1% de llampúdol (Rhamnus alaternus) com a plantes mel·líferes acompanyants més representatives.

Època de recol·lecció

Juny/Juliol.

Producció limitada

40 unitats de 450 g de la collita de primavera de 2019.

Origen geogràfic

Ariant és una finca situada al municipi de Pollença, al nord de Mallorca i dins la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial en la categoria de Paisatge Cultural per la UNESCO. Té una extensió de 1000 hectàrees i en té cura la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània. A la finca hi conviu un espai agrícola a la vall amb paisatges completament salvatges on hi trobam multitud de penya-segats, coves, avencs, torrents, altiplans i formacions rocoses forjades per les forces de la natura.

Flora d’Ariant

A Ariant hi podem trobar tant flora ruderal i arvense com flora més específica de muntanya que inclou endemismes com per exemple l’estepa joana (Hypericum balearicum) i espècies vegetals típiques del clima mediterrani molt interessants per les abelles com les lleguminoses (Fabaceae), murteres (Myrtus communis), albons (Asphodelus spp.), cards (Galactites tomentosa), espígols (Lavandula spp.), viboreres (Echium spp.), romanís (Rosmarinus officinalis), xiprells (Erica multiflora), alzines (Quercux ilex), cireres de pastor (Crataegus monogyna) juntament amb un jardí de 4 hectàrees amb plantes de clima mediterrani originàries d’Austràlia, Califòrnia, Xile, Perú i Sud-àfrica.