Mel ecològica de Galatzó

18,00 

Pes Net 450 g

En estoc

Característiques sensorials

Aspecte visual

Color ambre molt obscur quasi negre, mínim 90 mm Pfund.

Aroma

Floral molt intens i persistent.

Gust

Molt dolç amb notes un poc picants.

Tacte

Cristal·litació molt lenta.

Espectre pol·línic

57,6% de murtera (Myrtus communis) com a planta mel·lífera majoritària, 8,4 % de llampúdol (Rhamnus alaternus) i un 1,9% d’albons (Asphodelus spp.) com a plantes mel·líferes acompanyants més representatives.

Origen geogràfic

La possessió de Galatzó està situada a la zona nord del municipi de Calvià i inclosa íntegrament en la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO. Galatzó és una de les finques més grans de Mallorca amb una extensió de 1401 hectàrees. Les seves característiques geogràfiques, amb el puig de Galatzó dominant el paisatge, una vall tancada per un complex sistema de turons i muntanyes i les seves terres fèrtils a veinat del torrent de Galatzó, configuren un entorn màgic i únic.

Origen botànic

Galatzó presenta una molt bona mostra de la diversitat de comunitats vegetals que caracteritza el paisatge rural de Mallorca. Algunes de les espècies vegetals més interessants des del punt de vista apícola són : els albons (Asphodelus spp.), romanís (Rosmarinus officinalis), viboreres (Echium spp.), trèvols (Trifolium/ Lotus sp.), murteres (Myrtus communis), estepes blanques (Cistus albidus), estepes llimonenques (Cistus monspeliensis), xiprells (Erica multiflora), cards (Galactites tomentosa), llampúdols (Rhamnus alaternus), alzines (Quercux ilex) i a les terres fèrtils hi trobam tarongers (Citrus sinensis), ametllers (Prunus dulcis) i garrovers (Ceratonia siliqua).