Mel ecològica de Planícia

18,00 

Pes Net 450 g

Exhaurida

Reservar
Actualment aquesta mel està exhaurida, no obstant això pots deixar-me el teu mail clicant el botó 'Reservar'. T'avisaré quan tengui la nova collita.

Característiques sensorials

Aspecte visual

Color ambre molt obscur quasi negre, mínim 90mm escala pfund.

Aroma

Floral i clarament maltejat, intens i persistent.

Gust

Dolç amb notes salades per les aportacions de melats.

Tacte

Cristal.lització molt lenta o no cristal.litza.

Espectre pol·línic

36,8% de gatoves (Genista sp) com a planta mel.lífera majoritària, 14,7% d’esbarzers (Rubus sp,), 10,8% de llampúdols (Rhamnus spp,) , 9.8% de garrrovers (Ceratonia siliqua) , 6,4% de trébols (Lotus sp) , 5.9% de cirerers (Prunus sp) i 4.9% de vecera borda (Vicia sp.) com a plantes mel.líferes acompanyants més representatives.

Època de recol·lecció

Juliol/Agost.

Producció limitada

258 unitats de 450 g de la collita de primavera 2020.

Origen geogràfic

Planícia està situada al terme de Banyalbufar, a l’oest de l’illa de Mallorca i dins el paratge natural de la Serra de Tramuntana, declarada per la UNESCO Patrimoni Mundial. Té una superfície de 442 ha i els trets singulars de la finca són: el monumental alzinar amb els vestigis de la vida rural que hi es dugué a terme  i la vista des- de les cases, on es pot gaudir d’unes panoramiques de la costa oest de Mallorca excepcionals.

Origen botànic

L’orografia de Planícia que s’esten des-de el nivell de la mar fins a la Mola de Planícia, a 933 metres d’altitud, afavoreix un paisatge vegetal en mosaic que permet observar diferents marcs paisatgístics mediterrànis amb elevats valors naturals. Les espècies vegetals més rellevants per les abelles són : les gatoves (Genista sp.), llampúdols  (Rhamnus alaternus), alzines (Quercus ilex), murtes (Myrtus communis), esbarzers (Rubus sp.), cirerers (Prunus sp.), trébols (Lotus sp.), arboceres (Arbutus unedo) i els garrovers (Ceratonia siliqua) i amatllers (Prunus dulcis) mostra del passat agrícola de la finca.