Mel ecològica de Planícia

18,00 

Pes Net 450 g

En estoc

Característiques sensorials

Aspecte visual

Color ambre molt obscur quasi negre, mínim 90 mm escala Pfund.

Aroma

Floral i clarament maltejat, molt intens i persistent.

Gust

Dolç amb notes salades per les aportacions de melats.

Tacte

Cristal·lització molt lenta o no cristal·litza.

Espectre pol·línic

36,8% de gatoves (Genista sp.) com a planta mel·lífera majoritària, 14,7% d’esbarzers (Rubus sp.), 10,8% de llampúdols (Rhamnus spp), 9,8% de garrovers (Ceratonia siliqua), 6,4% de trèvols (Lotus sp.), 5,9% de cirerers (Prunus sp.) i 4,9% de vecera borda (Vicia sp.) com a plantes mel·líferes acompanyants més representatives.

Origen geogràfic

Planícia està situada al terme de Banyalbufar, a l’oest de Mallorca i dins el paratge natural de la Serra de Tramuntana, declarada per la UNESCO Patrimoni Mundial. Té una superfície de 442 ha i els trets singulars de la finca són: el monumental alzinar amb els vestigis de la vida rural que s’hi dugué a terme i la vista des de les cases, on es pot gaudir d’unes panoràmiques de la costa oest de Mallorca excepcionals.

Origen botànic

L’orografia de Planícia que s’esten des del nivell de la mar fins a la Mola de Planícia, a 933 metres d’altitud, afavoreix un paisatge vegetal en mosaic que permet observar diferents marcs paisatgístics mediterrànis amb elevats valors naturals. Les espècies vegetals més rellevants per a les abelles són: les gatoves (Genista sp.), llampúdols (Rhamnus alaternus), xiprells (Erica multiflora), alzines (Quercus ilex), murtes (Myrtus communis), esbarzers (Rubus sp.), cirerers (Prunus sp.), trèvols (Lotus sp.), arboceres (Arbutus unedo), els garrovers (Ceratonia siliqua) i amatllers (Prunus dulcis) mostra del passat agrícola de la finca.