Mel ecològica de Ses Cabanasses

18 

Pes Net 450 g

En estoc

Característiques sensorials

Aspecte visual

Color ambre amb tonalitats vermelloses, màxim 83 mm Pfund.

Aroma

Floral molt intens i persistent.

Gust

Molt dolç amb suaus notes àcides.

Tacte

Cristal·lització ràpida en cristalls de tamany mitjà.

Espectre pol·línic

25,1% de llampúdol (Rhamnus alaternus) com a planta mel·lífera majoritària, 8,8% de card (Galactites tomentosa), 4,2% de viborera (Echium spp.) i 2,6% de murtera (Myrtus communis) com a plantes mel·líferes acompanyants més representatives.

Època de recol·lecció

Juny/Juliol.

Producció limitada

475 unitats de 450 g de la collita de primavera 2020.

Origen geogràfic

La possessió de Ses Cabanasses es troba al municipi de Petra, al nord-est de Mallorca. Té una extensió de 290 hectàrees i és un petit reducte del territori que ha perdurat quasi intacte al transcurs del temps. Les singularitats més rellevants de la finca són les vistes desde les cases, des d’on es pot contemplar la majestuositat de la Serra de Tramuntana, i la seva gran extensió de garriga baixa típica del paisatge mediterrani.

Flora de Ses Cabanesses

A l’escenari natural de Ses Cabanasses hi podem trobar catifes d’albons (Asphodelus spp.), cards (Galactites tomentosa), gatoves (Genista spp.), viboreres (Echium spp.), estepes blanques (Cistus albidus), estepes llimonenques (Cistus monspeliensis), herbes de Sant Ponç (Teucrium spp.), murteres (Myrtus communis) i també hi trobam l’arbust mediterrani anomenat llampudol (Rhamnus alaternus), i a una part dels camps de conreu, hi trobam una concentració elevada d’ ametlllers (Prunus dulcis) i garrovers (Ceratonia siliqua).