Mel ecològica de Son Real

18,00 

Pes Net 450 g

En estoc

Característiques sensorials

Aspecte visual

Color ambre amb tonalitats vermelloses màxim 83 mm Pfund.

Aroma

Floral molt tènue.

Gust

Dolç amb notes àcides.

Tacte

Cristal·lització ràpida en cristalls de tamany molt fi.

Espectre pol·línic

20,4% de trèvols (Lotus spp.) com a planta mel·lífera majoritària, 11,1% de llampúdol (Rhamnus alaternus), 6,1% d’herba de Sant Ponç (Teucrium spp.), 3,7% de cards (Galactites tomentosa) i 2,3% de romaní (Rosmarinus officinalis) com a plantes mel·líferes acompanyants més representatives.

Origen geogràfic

La possessió de Son Real està ubicada al municipi de Santa Margalida, a la costa nord-est de Mallorca i  té una extensió de 380 hectàrees. La finca es caracteritza per incloure uns jaciments arqueològics a peu de mar, únics a la Mediterrànea occidental, per posseir un sistema dunar fixat per la vegetació adaptada a la salinitat de la mar i també destaca especialment per la seva costa amb platges totalment verges on poder contemplar tots els tons de colors blaus del mar Mediterrani.

Origen botànic

La singularitat florística de Son Real es deu a la presència de sòls sorrencs que marquen la diversitat floral de la finca. En aquests ambients litorals la vegetació interessant per les abelles són els trèvols (Lotus/ Trifolium spp.), alfals (Medicago spp.), herbes de Sant Ponç (Teucrium spp.), romanís (Rosmarinus officinalis), cards (Galactites tomentosa), albons (Asphodelus spp.), estepes blanques (Cistus albidus), estepes llimonenques (Cistus monspeliensis), llampúdols (Rhamnus alaternus), lletreres (Euphorbia spp.) i xiprells (Erica multiflora). A la part interior de la finca on el sòl té una altra composició hi trobam  ametllers (Prunus dulcis) i garrovers (Ceratonia siliqua).