Mel ecològica de Can Knudsen

18,00 

Pes Net 450 g

En estoc

Característiques sensorials

Aspecte visual

Color ambre molt obscur quasi negre, mínim 90 mm escala Pfund.

Aroma

Floral i clarament maltejat, molt intens i persistent.

Gust

Dolç amb notes salades per les aportacions de melats.

Tacte

Cristal·lització molt lenta o no cristal·litza.

Espectre pol·línic

53,1% de llampúdols (Rhamnus spp) com a planta mel·lífera majoritària, 22,1% de gatoves (Genista sp.), 9,3% de vecera borda (Vicia sp.), 4,4% d’esbarzers (Rubus sp.), 2.2% de trèvols i 1,8% d’ametllers (Prunus dulcis)) com a plantes mel·líferes acompanyants més representatives.

Origen geogràfic

Can Knudsen està situat al municipi de Banyalbufar a l’oest de l’illa de Mallorca i dins del paratge natural de la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco. Té una superfície de 12 ha i els trets singulars de la finca són: la panoràmica a la immensa i gegantina Mola de Planícia, la vegetació de muntanya que inclou un bon nombre dels endemismes baleàrics i la vista privilegiada a la mar Mediterrània.

Origen botànic

La situació geogràfica, el relleu i les variacions climàtiques entre les vessants que miren cap a la Mola de Planícia i les que miren cap a la mar condicionen i donen diversitats d’ambients a Can Knudsen. Les comunitats vegetals més interessants per a les abelles són: les alzines (Quercus ilex) que se barregen amb altres espècies mediterrànies com ara els llampúdols (Rhamnus alaternus), xiprells (Erica multiflora), gatoves (Genista sp.), murteres (Myrtus communis), esbarzers (Rubus sp.), trèvols (Lotus sp.), estepes blanques (Cistus albidus) i garrovers (Ceratonia siliqua), així com altres espècies que denoten una certa humitat del sol com els arbocers (Arbutus unedo).