Mel ecològica de Can Knudsen

18,00 

Pes Net 450 g

Exhaurida

Reservar
Actualment aquesta mel està exhaurida, no obstant això pots deixar-me el teu mail clicant el botó 'Reservar'. T'avisaré quan tengui la nova collita.

Característiques sensorials

Aspecte visual

Color ambre molt obscur quasi negre, mínim 90mm escala pfund.

Aroma

Floral i clarament maltejat, molt intens i persistent.

Gust

Dolç amb notes salades per les aportacions de melats.

Tacte

Cristal.lització molt lenta o no cristal.litza.

Espectre pol·línic

53,1% de llampúdols (Rhamnus alaternus) com a planta mel.lífera majoritària, 22,1% de gatoves (Genista sp.), 9,3% de vecera borda (Vicia sp.) , 4,4% d’abatzers (Rubus sp) , 2.2% de trébols (Lotus sp) , 1,8% d’amatllers (Prunus dulcis) com a plantes mel.líferes acompanyants més representatives.

Època de recol·lecció

Juliol/Agost.

Producció limitada

139 unitats de 450 g de la collita de primavera 2020.

Origen geogràfic

Can Knudsen està situat al terme de Banyalbufar, a l’oest de l’illa de Mallorca i dins el paratge natural de la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO. Té una superfície de 12 ha i els trets singulars de la finca són: la panoràmica a la inmensa i gegantina Mola de Planícia, la vegetació de muntanya que comprèn un bon nombre dels endemismes baleàrics i la vista privilegiada a la mar Mediterrània.

Origen botànic

La situació geogràfica, el relleu i les variacions climàtiques entre les vessants que miren a la Mola de Planícia i les que miren al mar condicionen i donen diversitat d’ambients a Can Knudsen. Les comunitats vegetals més interessants per les abelles són: les alzines (Quercus ilex) que es barrejan amb altres espècies mediterranies com els llampudols (Rhamnus alaternus), els xiprells (Erica multiflora), les gatoves (Genista sp.), les murtes (Myrtus communis) , els abatzers (Rubus sp), els trébols (Lotus sp), les estepes blanques (Cistus albidus) i els garrovers (Ceratonia siliqua) així com altres espècies que denoten una certa humitat del sòl com les arboçeres (Arbutus unedo).