Mel ecològica de Mosset

18,00 

Pes Net 450 g

En estoc

Característiques sensorials

Aspecte visual

Color ambre clar màxim 45 mm. Pfund.

Aroma

Floral tènue, persistència mitjana.

Gust

Dolç amb notes àcides.

Tacte

Cristal·lització ràpida i en cristalls de tamany molt fi.

Espectre pol·línic

55% de llampúdol (Rhamnus alaternus) com a planta mel·lífera majoritària, 17,2% de gatoves (Genista sp.), 6,9% de vecera borda (Vicia sp.), 3,4% de romaní (Rosmarinus officianalis), 3,4 % de viborera (Echium sp.), i 2,1% d’esbarzer (Rubus sp.) com a plantes mel·líferes acompanyants més representatives.

Origen geogràfic

La possessió de Mosset està situada al terme d’Escorca, al nord de Mallorca i al cor de la Serra de Tramuntana declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO. Té una extensió de 71 hectàrees i els trets més rellevants de la finca són: l’agrest i espectacular paisatge calcari format pels elements atmosfèrics i el seu entorn muntanyenc, amb el Puig Roig en primer pla, el Puig Tomir al fons i el Puig Major com a sostre de la Tramuntana.

Origen botànic

Mosset és un indret particular, únic en les seves característiques, per mor del microclima que l’altura i la geomorfologia hi generen. Algunes de les espècies vegetals presents a la finca i interessants per a les abelles són: els llampúdols (Rhamnus alaternus), gatoves (Genista sp.), romanís (Rosmarinus officinalis), albons (Asphodelus spp.), també destaca una sèrie de formacions vegetals com les estepes blanques (Cistus albidus), estepes llimonenques (Cistus monspeliensis), esbarzers (Rubus sp.), xiprells (Erica multiflora) i el bosc d´alzines (Quercus ilex.) que configura el seu paisatge forestal més representatiu.