Mel ecològica de Santiani

18,00 

Pes Net 450 g

En estoc

Característiques sensorials

Aspecte visual

Color ambre clar màxim 45 mm Pfund.

Aroma

Floral, clarament perceptible i notes afruitades.

Gust

Dolç amb lleugeres notes àcides.

Tacte

Cristal·lització ràpida en cristalls de dimensió molt fina.

Espectre pol·línic

42,3% de lleguminoses (Fabaceae) com a planta pol·linífera majoritària, 18,8% de cítrics (Citrus sp.), 11,7% d’ametllers i aranyoners (Prunus sp.) i un 4,7% de trèvols (Trifolium/Lotus sp.) com a plantes mel·líferes o pol·liníferes acompanyants.

Origen geogràfic

Santiani està situat al terme de Campanet, al nord-est de l’illa de Mallorca i dins el paratge natural de la Serra de Tramuntana declarada per la UNESCO “Patrimoni Mundial”. Té una superfície de 25 hectàrees i les singularitats més rellevants de la finca són el seu entorn rural format per importants possessions com Monnàber Vell, el seu frondós alzinar d’un gran valor ecològic i paisatgístic i les seves nombroses surgències d’aigua que brollen de forma intermitent.

Origen botànic

Santiani es caracteritza per una notable diversitat d’ambients, de sòls i orografia, que confereixen un substrat excepcional per a l’establiment d’una coberta vegetal diversificada i complexa. Des del punt de vista apícola destaquen les següents plantes mel·líferes o pol·liníferes: les gatoves (Genista sp.); els vistosos albons (Asphodelus spp.), que poden arribar a ser dominants durant la seva floració; els trèvols (Lotus spp); els xiprells (Erica multiflora); els llampúdols (Rhamnus alaternus); els tarongers (Citrus sp.); també es desenvolupen cultius arboris de secà com els ametllers (Prunus dulcis) i els garrovers (Ceratonia siliqua) i les alzines (Quercus ilex), que representen la vegetació forestal més representativa del paratge de muntanya de Santiani.